Direct een elektricien nodig in Venlo? Bel 085 106 1180 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Venlo, hoofdvestiging Helmond
Wat zijn de mogelijke oplossingen bij een stroomstoring Redactie, 6 januari 2024
Last van een stroomstoring? FB Services is snel ter plaatse om u te helpen!

Als u druk bezig bent met koken en ineens valt de stroom uit, kan dat erg frustrerend zijn. Stel u bent aan het klussen in huis en plotseling is er geen stroom meer. Wanneer u te maken krijgt met een stroomstoring, is dat nooit fijn en wilt u dit snel laten oplossen.

Eenvoudige manier om een stroomstoring op te lossen

Bij een stroomuitval is het verstandig om te beginnen met het uitvoeren van de stekkerproef. Als u een defect apparaat of elektrische aansluiting wilt opsporen, is het aan te raden om de stekkerproef uit te voeren. Meestal neemt het uitvoeren van de stekkerproef ongeveer 10 minuten in beslag, maar dit kan variëren afhankelijk van de grootte van uw woning en het aantal elektrische apparaten dat u bezit.

In het geval dat u dit niet zelf wilt doen, kunt u een elektricien inschakelen. Besef wel dat de rekening van de elektricien hoog kan uitvallen als het probleem veroorzaakt wordt door een kapot apparaat. Dit omdat de elektricien toch is langs geweest en daardoor kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen oplossen.

Identificeer het defecte apparaat tijdens een stroomstoring

Haal alle groepen in de meterkast uit of verwijder de zekeringen van de groepen. Verwijder alle stekkers uit de stopcontacten in het hele huis. Zet de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast weer aan.

Steek één voor één de stekkers in het stopcontact en zet ze één voor één weer aan. Wacht totdat het apparaat volledig is ingeschakeld voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Als u merkt dat het apparaat de stroom doet uitvallen bij het aanzetten ervan, is dat apparaat de boosdoener.

Indien het probleem niet te herleiden is naar de apparaten, dan zit het in de installatie. Indien dat het geval is, kunt u het beste een erkende elektricien raadplegen om het probleem voor u op te lossen. Begin er niet zelf aan want het werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1180

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!