Direct een elektricien nodig in Venlo? Bel 085 106 1180 Of vul het formulier in

Inductie kookplaat installeren Venlo Wij staan in Venlo voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Venlo, hoofdvestiging Helmond

Inductie kookplaat installeren Venlo

Twijfelt u om over te stappen van gaskoken naar elektrisch? Het begint allemaal met het installeren van een elektrische kookplaat, natuurlijk. De meestvoorkomende keuze is het gebruik van een inductiekookplaat.

Een inductie kookplaat kunt u gerust laten installeren door een elektricien van FB Services. Onze experts hebben uitgebreide ervaring met het aansluiten van elektrische kookplaten in Venlo. Neem contact op via 085 106 1180 of laat een bericht achter in het contactformulier op de website voor meer informatie.

Inductie koken in Venlo

Bij het overstappen op inductie koken in Venlo zijn er enkele belangrijke aspecten waar u rekening mee moet houden. Daarnaast is het vereist om inductie pannen aan te schaffen die worden verwarmd door magnetisme. Zorg ervoor dat een elektricien een perilex aansluiting installeert waar de kookplaat op aangesloten kan worden.

De voordelen van inductie koken zijn voor de meeste mensen doorslaggevend om de overstap van gas naar elektrisch te maken. Het magnetische veld zorg ervoor dat de hitte alleen tussen de inductieplaat en de pan ontstaat tijdens het koken. Dit leidt tot verschillende plezierige bijwerkingen:

Een inductie kookplaat behaalt een efficiëntie van 80 tot 90 procent met het minimale warmteverlies, wat vele malen effectiever is dan koken op gas. Daarnaast maakt een inductieplaat het schoonmaken na het koken veel makkelijker en sneller doordat deze snel afkoelt. Hiermee vermindert u ook aanzienlijk het gevaar op brandwonden door onbedoelde aanraking.

FB Services: úw partner in duurzaamheid

Onze elektriciens bij FB Services staan voor u klaar met deskundig advies en ondersteuning bij het kiezen en plaatsen van de perfecte inductie kookplaat in Venlo. Onze ervaring stelt ons in staat om nauwkeurig te beoordelen wat uw woning nodig heeft en wat er binnen uw budget past. Wij nemen direct alle elektra aanpassingen en groepenkastverbeteringen voor onze rekening.

Als u kiest voor een nieuwe kookplaat, kunt u meteen beginnen met koken en hoeft u niet lang zonder te zitten. Kies voor FB Services als partner bij uw transitie naar gasloos wonen. Neem telefonisch contact op via 085 106 1180 of laat een bericht achter in het contactformulier.

Inductie kookplaat vervangen

Gemiddeld gaat een inductie kookplaat zo'n 10 tot 15 jaar mee voordat vervanging nodig is. Als vervanging voor de gaskookplaat zijn inductie kookplaten al lange tijd in trek. Het is normaal als u het gevoel heeft dat uw kookplaat mogelijk vervangen moet worden.

De markt voor inductie kookplaten is constant in beweging. Onze elektriciens zijn bij FB Services altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in gasloos koken. Bent u van plan om uw inductie kookplaat in Venlo te laten vernieuwen?

Neem contact op met FB Services via 085 106 1180 voor deskundig advies. Onze medewerkers helpen u graag met et vervangen van uw inductie kookplaat voor het beste model in uw situatie. Als u ons een bericht stuurt via het contactformulier, zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

De installatie van uw inductiekookplaat, kunt u het beste overlaten aan de vakmannen van FB Services!

Soorten inductie kookplaten

Voor het selecteren van een inductiekookplaat zijn er talloze mogelijkheden om uit te kiezen. Reken op FB Services voor begeleiding en vakkundig advies bij het maken van de juiste keuze. Ter ondersteuning van uw oriëntatieproces, geven we hier een aantal mogelijke keuzes:

Er zijn inductiekookplaten die geen gebruik maken van 3-fasenstroom of 'krachtstroom’. Bent u van plan elektrisch te gaan koken maar wilt u nog geen krachtstroom installeren? Overweeg dan een 1-fase inductie kookplaat. Houd er rekening mee dat deze kookplaten een minder hoog wattage hebben.

U kunt tevens nagaan of u wilt investeren in een ingebouwde inductie kookplaat of een los exemplaar. Een inductiekookplaat inbouwen creëert een strakke look in uw keukenblad, maar is niet makkelijk te verplaatsen. Kijk ook eens naar de optie om een inductiefornuis aan te schaffen, zodat u meteen een oven heeft.

Bij de diversiteit aan inductiekookplaten is het cruciaal om te letten op het aantal kookzones. Ga voor een klassieke inductie kookplaat met 1, 2 of 4 pitten om uw keuken compleet te maken. Wanneer u de ware sensatie van inductie koken wenst te ervaren, kan een flex-inductie kookplaat de juiste keuze zijn.

Bij flexibele inductiekookplaten is er altijd voldoende ruimte voor elke pan, ongeacht de locatie. Bij het koken met één grote pan, kan deze in het midden geplaatst worden. Als er plotseling een extra pan nodig is, schuif dan simpelweg de grote pan opzij om genoeg ruimte te hebben.

Inductie kookplaat aansluiten Venlo

Wanneer u heeft besloten om te kiezen voor een inductie kookplaat en deze in Venlo wilt laten aansluiten, U kunt rekenen op de vakmensen van FB Services! U kunt op ons rekenen om u nooit zonder kookplaat te laten zitten.

Bel ons meteen voor hulp bij de installatie van uw inductie kookplaat in Venlo. Neem gerust contact met ons op via 085 106 1180 of laat een boodschap achter in het contactformulier. Er komt snel een reactie van een van onze medewerkers op uw aanvraag.

Krachtstroom?

Voor elke inductie kookplaat is het niet vereist om 'krachtstroom' in huis te hebben, zoals eerder aangegeven. Voor inductie kookplaten met een hoger vermogen is dit wel vereist. Krachtstroom wordt steeds noodzakelijker bevonden als toevoeging in uw woning voor grote apparatuur.

Bij FB Services helpen onze vakkundige monteurs u niet alleen met het aanschaffen en plaatsen van uw kookplaat. Zoekt u hulp bij het realiseren van krachtstroom in uw huis? Wij zijn er om u te helpen. Zowel de juiste aansluitingen maken als de nodige aanpassingen in de groepenkast uitvoeren.

Veel gestelde vragen

Welke verschillen zijn er tussen keramisch en inductie koken?

Keramische kookplaten en inductie zijn de voornaamste elektrische kookopties. Bij een keramische kookplaat zorgen verwarmingselementen voor de warmte, terwijl een inductie kookplaat hitte opwekt met magnetisme.

Heb ik krachtstroom nodig bij het gebruik van een inductiekookplaat?

Inductie kookplaten die boven de 3600 watt uitkomen, vragen om krachtstroom. Over het algemeen zijn de meeste inductie kookplaten in de markt de gebruikelijke versie, maar er zijn ook 1-fase inductiekookplaten beschikbaar.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1180

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!