Direct een elektricien nodig in Venlo? Bel 085 106 1180 Of vul het formulier in

Perilex stekker aansluiten

Wij staan in Venlo voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Venlo, hoofdvestiging Helmond

Perilex stekker aansluiten in Venlo

Heeft u professionele ondersteuning nodig van een gecertificeerde elektricien voor het aansluiten van een perilex stekker? Onze experts van FB Services zijn beschikbaar om u te ondersteunen met uw elektriciteitsvragen. Indien u vragen heeft met betrekking tot elektriciteit, staan wij graag tot uw beschikking op 085 106 1180.

Wat is een perilex stekker?

Voor de meeste huishoudelijke apparaten is de hoeveelheid stroom die gewone stopcontacten leveren (230 Volt) voldoende. Indien u een kookplaat of ander zwaar apparaat heeft met een vermogen dat boven de 3.86 KWh ligt, is een standaard stopcontact niet toereikend. Indien er een apparaat met een aanzienlijk vermogen wordt aangesloten, is er een grote kans op overbelasting van de groepenkast.

Wanneer je te maken hebt met grotere huishoudelijke apparaten, is een Perilex stekker vereist. Ga verder met lezen om erachter te komen hoe een Perilex stekker precies werkt. Een Perilex wandcontactdoos heeft vijf gaten in plaats van twee. In plaats van een standaard stopcontact, is de contactdoos aangesloten op een 2-fase of 3-fase aansluiting.

Om overbelasting van de leiding tegen te gaan, wordt de stroom verdeeld over meerdere fasen bij een aansluiting van 2 of 3 fasen. Door deze aanpak kunnen zwaardere apparaten zonder risico aangesloten worden. De Perilex aansluiting biedt de mogelijkheid om het dubbele aantal Volt te leveren in vergelijking tot een gewoon stopcontact.

Dit is waar de vijf gaten in een Perilex contactdoos voor zijn. Bij een 2-fase aansluiting zijn er 1 aardedraad, 2 nuldraden en 2 fasen aanwezig. Voor een 3-fase aansluiting moet je 1 aardedraad, 1 nuldraad en 3 fasen gebruiken. Bij het aansluiten van een Perilex stekker moet je weten wat je doet, vooral bij een 3-fase aansluiting waarbij er sprake is van veel vermogen.

Hulp inschakelen in Venlo van een elektricien

Als u niet bekwaam bent in het aansluiten van elektra, is het over het algemeen gevaarlijk en wordt het niet aangeraden om dit zelf te proberen. Indien u ondersteuning nodig heeft bij het aansluiten van een inductie kookplaat, staan onze elektriciens voor u klaar. Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen? Bel ons gerust op 085 106 1180. Ons team staat voor u klaar.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1180

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!