Direct een elektricien nodig in Venlo? Bel 085 106 1180 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Venlo, hoofdvestiging Helmond

Krachtstroom aanleggen in Venlo

Indien u besluit over te stappen op een elektrische kookplaat of een laadpaal aan huis nodig heeft, kunt u rekenen op onze hulp. Indien uw energiebehoefte hoger is dan het vermogen van een gemiddelde aansluiting. Onze diensten omvatten het aanleggen van krachtstroom en een 3-fase aansluiting in Venlo. Wij helpen u graag bij het realiseren hiervan.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

De termen krachtstroom en 3-fasen aansluiting worden vaak op dezelfde manier gebruikt. Hoewel ze vaak door elkaar worden gehaald, hebben krachtstroom en een 3-fasen aansluiting niet exact dezelfde betekenis. Krachtstroom is met name geschikt voor het gebruik van zeer zware apparatuur. Bij krachtstroom in woonhuizen wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van een 3-fasen aansluiting.

Met een 3-fasen aansluiting krijgt u de beschikking over een stroomsterkte van 25 ampère. Dit vermogen is verdeeld over drie fasen. Vanwege deze extra spanning is het nu mogelijk om apparaten met een hogere energiebehoefte te gebruiken, aangezien de groepenkast nu driemaal 230 volt (elektrische spanning) ontvangt in plaats van eenmaal. Met deze extra spanning is het nu mogelijk om apparaten te gebruiken die een grotere energiebehoefte hebben.

Een bubbelbad, sauna of inductiekookplaat zijn geschikte keuzes. Bij een gebruikelijke 1-fase aansluiting zou het gebruik van dergelijke apparaten direct leiden tot overbelasting. Nu dit verdeeld wordt over 3 fasen, gebeurt dit niet meer.

FB Services in Venlo kan u helpen bij het aanleggen van krachtstroom!

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Wanneer u van plan bent om zeer krachtige machines te gaan gebruiken, is het noodzakelijk om krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting te hebben. Voor deze apparaten is niet alleen een grotere energiebehoefte vereist, maar ook een hogere stroomspanning. Voor deze machines is de gebruikelijke 230 volt spanning die we voor onze huishoudelijke apparaten gebruiken niet voldoende.

Met krachtstroom krijgt u de mogelijkheid om te werken met een spanning van 400 volt. Voordat u krachtstroom kunt benutten, moet uw groepenkast hierop worden afgestemd. Uitsluitend wanneer dit is bereikt, kunnen de zware machines in werking worden gezet.

Aanpassingen van netbeheerder nodig?

Om krachtstroom of een 3-fasen aansluiting te verkrijgen, moet u rekenen op de medewerking van zowel een elektricien als uw netbeheerder. Het is mogelijk om via deze weg een verzoek in te dienen voor het verzwaren van uw aansluiting. Het is van essentieel belang dat er zich een 3-fasen hoofdschakelaar bevindt in de groepenkast.

Wanneer er nog geen schakelaar geplaatst is, kan FB Services dit voor u in orde maken. Bovendien moeten apparaten die krachtstroom of een 3-fasen aansluiting nodig hebben worden aangesloten op het Perilex stekkersysteem en de bijbehorende stopcontacten. Het stekkersysteem draagt bij aan een gelijkmatige verdeling van de spanning over de verschillende fasen.

Hulp inschakelen van FB Services

Laat FB Services uw nieuwe aansluiting verzorgen en wij zorgen ervoor dat alles geregeld wordt. Als u behoefte heeft aan een aansluiting voor krachtstroom, 2 fasen of 3 fasen, kunt u ons bereiken op 085 106 1180. Wij helpen u graag verder. Heeft u vragen? U kunt ons bereiken op 085 106 1180.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1180

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor krachtstroom aanleggen?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter