Direct een elektricien nodig in Venlo? Bel 085 106 1180 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Venlo, hoofdvestiging Helmond
Overbelasting elektriciteit Redactie, 8 juni 2024
FB Services: uw ervaren elektricien in Venlo

Elke groep in de groepenkast heeft een maximale capaciteit van 3. 600 WattWanneer er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer energie dan het toegestane maximum vermogen?Als gevolg hiervan zullen de stoppen doorslaan op het moment dat alle apparaten tegelijkertijd aan staan

Als het gevraagde vermogen hoger is dan het maximaal toegestane vermogen, kan de groep overbelast raken. Een groot apparaat dat meer energie vraagt dan er beschikbaar is, kan zorgen voor overbelasting van de groep. Wanneer de elektriciteit te zwaar wordt belast, kunnen de draden en stekkers warm worden wat brand kan veroorzaken.

Als het maximale vermogen wordt overschreden, zal de groep automatisch worden uitgeschakeld om te voorkomen dat deze overbelast raakt. Hierdoor bent u beschermd tegen overbelasting, wat zorgt voor een veilig gevoel. Voorkom overbelasting door extra groepen toe te voegen aan de groepenkast.

Kies voor veilig koken met een inductie kookplaat

Een verantwoorde keuze op het gebied van elektrisch koken is inductie. Bij de aanschaf van deze kookplaat wordt er relatief veel stroom gebruikt, maar er gaat vrijwel geen energie verloren tijdens het bereiden van uw maaltijden. In contrast met gas, waarbij aanzienlijk meer gas verloren gaat, is dit niet het geval bij inductie.

Laat uw groepenkast uitbreiden bij het installeren van zonnepanelen

Wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen te laten plaatsen op uw dak, kan het ook nodig zijn om uw groepenkast uit te breiden. Of er sprake is van de noodzaak tot uitbreiding hangt af van het soort omvormer dat bij de panelen hoort. Veel mensen denken ten onrechte dat de noodzaak tot uitbreiding van de groepenkast wordt bepaald door het aantal panelen, terwijl het in werkelijkheid het type omvormer is.

Voorkom brandgevaar door tijdig een erkende elektricien in te schakelen

Als u regelmatig last heeft van stroomstoringen veroorzaakt door overbelasting van uw groepenkast?Als u dit probleem ondervindt, is het verstandig om de groepenkast uit te breiden met de hulp van een erkende elektricien. Doe dit niet zelf, omdat het werken met elektriciteit risico's met zich meebrengt.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1180

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!