Direct een elektricien nodig in Venlo? Bel 085 106 1180 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Venlo, hoofdvestiging Helmond

Groepenkast installeren Venlo

Vertrouw op de deskundigheid van FB Services voor het installeren of vervangen van een groepenkast in Venlo. Onze monteurs met expertise helpen u bij alle stappen van het kiezen, aanschaffen en installeren van een nieuwe groepenkast. U kunt ook op onze hulp rekenen bij het beslissen over het aantal nodige stroomgroepen en de eventuele behoefte aan krachtstroom in uw huis.

Bent u van plan om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen in Venlo? Onze medewerkers helpen u graag verder. Twijfel niet om een van onze medewerkers te benaderen om alle mogelijkheden te overwegen. Neem contact op door te bellen naar 085 106 1180 of ons contactformulier op de website in te vullen.

Wilt u uw groepenkast uitbreiden? In Venlo helpt FB Services u graag verder!
Hulp nodig met uw groepenkast? FB Services helpt!

Soorten groepenkasten

In de elektrawereld onderscheiden we in het algemeen twee soorten groepenkasten. De groepenkast ontworpen voor een enkele fase en die voor drie fasen. Wat maakt deze groepenkasten zo verschillend en welke is de juiste keuze voor uw woning?

Mogelijk klinken de termen 1-fase en 3-fase stroom u bekend in de oren. Meestal is standaard 1-fase stroom genoeg voor dagelijks gebruik van apparaten in huis. Het zwaardere 3-fase stroom wordt gebruikt om krachtstroom te leveren aan inductie kookplaten, laadpalen en andere grote energieverbruikers.

Wanneer u van plan bent om van die grote stroomvreters in huis te halen, is de 3-fase groepenkast exact wat u nodig heeft. Indien dit niet op uw planning staat, is een 1-fase aansluiting meestal afdoende en tevens voordeliger. Onze monteurs helpen u graag met advies op basis van hun deskundigheid.

Oude stoppenkast vervangen Venlo

Het kan zijn dat uw woning nog voorzien is van een verouderde stoppenkast, met name bij oude huizen. Bij het herkennen van een stoppenkast in Venlo, let op de grote ronde stoppen; dit is anders dan de schakelaars op moderne groepenkasten. Indien een stop doorslaat, moet deze vervangen worden om de stroomgroep weer te kunnen gebruiken.

Wanneer u nog een oude stoppenkast in uw huis heeft, adviseren wij meestal om deze te vervangen door een groepenkast. In het algemeen is het risico op brand bij groepenkasten minder dan bij stoppenkasten. Hoe ouder de stoppenkast wordt, des te groter de kans op nare situaties.

Heeft u plannen om de stoppenkast in Venlo te vervangen met een moderne groepenkast? Bespreek dan gerust de mogelijkheden en kosten met FB Services! Aarzel niet om ons te bellen op 085 106 1180 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Venlo

Ook wanneer er al een groepenkast in uw woning aanwezig is, kan het nodig zijn om deze te vervangen. Door alle snelle veranderingen neemt de belasting van ons stroomnetwerk in huis toe. Het is van essentieel belang dat de groepenkast, het middelpunt van de stroom in uw woning, meegroeit met deze veranderingen.

Het is noodzakelijk om een groepenkast in Venlo te vervangen in drie specifieke omstandigheden. Bij de modernisering van uw oude woning, zoals met zonnepanelen, of als u van plan bent om de groepenkast aanzienlijk uit te breiden. Maar ook indien er werkzaamheden worden uitgevoerd aan uw elektrische installatie en uw groepenkast niet meer voldoet aan de actuele regelgeving.

Bij FB Services kunt u terecht voor het deskundig plaatsen en vernieuwen van groepenkasten in Venlo. Als u dat wenst, helpen onze monteurs u graag bij het inschatten van de behoefte, het selecteren van de juiste groepenkast en het zorgvuldig installeren van uw groepenkast. Onze monteurs, met passie voor hun vak, staan voor u klaar.

Merken van groepenkasten

Verschillende merken bieden diverse soorten groepenkasten aan op de markt. Hoewel alle groepenkasten die in Nederland worden verkocht aan strenge regelgeving voldoen, wordt het toch aangeraden door elke elektricien om te opteren voor een A-merk. De extra kosten voor groepenkasten van A-merken zijn het waard vanwege de betrouwbare werking en maximale veiligheid.

Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider zijn merken die vaak te vinden zijn op groepenkasten in Nederland. De elektriciens van FB Services zijn bekend met het aanbod groepenkasten in Nederland en adviseren u graag over de juiste keuze. Daarbovenop bieden wij professionele installatie en snelle hulp bij problematische situaties.

Veel gestelde vragen

Kun je uitleggen wat het onderscheid is tussen een stoppenkast en een groepenkast?

De grote ronde knoppen in een stoppenkast dienen te worden vernieuwd bij kortsluiting of overbelasting. Een groepenkast daarentegen bevat schakelaars die u kunt gebruiken om de stroom aan en uit te zetten, in tegenstelling tot een stoppenkast.

Op welke manier wijken een meterkast en een groepenkast van elkaar af?

De meterkast is de ruimte waar gas-, water- en elektriciteitsaansluitingen de woning binnenkomen. De groepenkast zit over het algemeen in de meterkast.

Wie heeft de bevoegdheid om de meterkast aan te passen?

Indien de meterkast niet verzegeld is, mag u zonder enig probleem aanpassingen maken. Enkel een monteur met 'zegelrecht' heeft de bevoegdheid om verzegelde zaken te veranderen.

Kan het risicovol zijn om zelf in de groepenkast te klussen?

Het is niet verstandig om zelf te experimenteren met de groepenkast. Als je niet voldoende kennis en ervaring hebt, is het risicovol om met elektriciteit te werken.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1180

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter