Direct een elektricien nodig in Venlo? Bel 085 106 1180 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Venlo, hoofdvestiging Helmond

NEN-keuring Venlo

Wilt u uw NEN-keuring in Venlo laten uitvoeren door een betrouwbare partij? Heeft u deskundige hulp nodig bij een NEN-keuring? Vertrouw op FB Services. Onze deskundige monteurs voeren de keuring professioneel uit en kunnen direct eventuele problemen oplossen.

Wat is een NEN-keuring?

De veiligheid van installaties en apparatuur wordt gecontroleerd door verschillende NEN-keuringen die regelmatig plaatsvinden. Vaak hebben NEN-keuringen een zakelijke insteek, dit geldt ook voor de NEN-3140. Er bestaat tevens een verschil in laagspanning, denk aan NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

Van de verschillende normen is de NEN-1010 essentieel voor particuliere woningen. Dankzij onze bekwaamheid als elektricien voert FB Services deze klus snel en adequaat voor u uit. Neem contact met ons op via 085 106 1180 om een afspraak te regelen.

NEN-1010 keuring in Venlo

De keuring volgens de NEN-1010 norm is bedoeld om bestaande elektrische installaties op laagspanning te controleren. Eveneens vallen installaties in een standaard huis onder deze normen. De NEN-1010 normen hebben als doel veiligheid te waarborgen en brand- en elektrocutiegevaar tot een minimum te beperken.

Bij keuringen en controles voor projectopleveringen wordt over het algemeen deze standaard gevolgd. Bij inspecties van elektrische installaties voor bijvoorbeeld de overdracht van een koopwoning, wordt altijd deze norm gevolgd. Al jarenlang geldt de NEN-1010 als dé norm in de laagspanning, waardoor de meeste installaties eraan zullen voldoen.

Naast de NEN-1010 zijn ook de NEN-4010 normen geïntroduceerd, die in feite een begrijpelijker alternatief zijn voor de NEN-1010. NEN-4010 wordt niet standaard voorgeschreven voor keuringen. Voornamelijk is deze norm gecreëerd om de NEN-1010 installatie normen begrijpelijker te maken voor monteurs.

NEN-3140 keuring in Venlo

De keuringen volgens de NEN-3140 zijn voornamelijk gericht op bedrijfsprocessen en dienen om aan te tonen dat een werkgever aan de noodzakelijke vereisten voldoet. De voorschriften van de NEN-3140 zijn vooral belangrijk bij de ingebruikname van nieuwe installaties. Houd er rekening mee dat deze richtlijnen ook moeten worden gevolgd wanneer u zwaardere apparatuur in uw huis installeert, zoals zonnepanelen.

Voor consumenten is het niet gebruikelijk om regelmatig geconfronteerd te worden met NEN-3140 keuringen. Als werkgever zult u de periodieke uitvoering van deze keuring zeer waarderen vanwege de meerwaarde die het biedt. Bij FB Services zijn onze elektriciens klaar om uw installaties volgens de NEN-3140 normen te keuren.

NEN-3140 keuringen zijn vooral gericht op bedrijfsvoering en zijn essentieel om aan te geven dat een werkgever voldoet aan de geldende eisen. Bij de NEN-3140 wordt specifiek gekeken naar het in gebruik nemen van nieuwe installaties. Deze voorschriften dienen ook in acht genomen te worden bij het in huis halen van zwaardere apparatuur, zoals zonnepanelen.

In de praktijk zullen NEN-3140 keuringen niet vaak voorkomen voor consumenten. Voor werkgevers is het van groot belang om deze keuring periodiek te laten verrichten. Op die manier staan de elektriciens van FB Services voor u klaar om uw installaties te inspecteren conform de NEN-3140 standaarden.

FB Services in Venlo kan u helpen bij het aanleggen van krachtstroom!

Wanneer een NEN-keuring?

Voor particulieren is het van groot belang een NEN-keuring uit te laten voeren als er significante wijzigingen in de elektrische installatie worden aangebracht. Als u overweegt krachtstroom aan te leggen of extra groepen toe te voegen, is een keuring een goed idee. Ook als u een nieuwe woning koopt is het uitvoeren van een keuring aan te raden.

Werkgevers kunnen profiteren van het regelmatig laten keuren van installaties volgens de NEN-normen. Dit stelt u in staat om te laten zien dat u voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Verder geeft dit u een sterkere positie bij bepaalde verzekeraars en zorgt voor de veiligheid van uw personeel en klanten.

Schakel FB Services in voor uw NEN-keuring

Ons team van deskundige vakmensen kan u begeleiden bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Onze ervaren monteurs zijn paraat om u te begeleiden bij het grondig inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. U kunt erop vertrouwen dat uw installatie veilig en efficiënt blijft werken.

Wil u een inspectie plannen? Dan kunt u contact opnemen via onze contactgegevens. Bel gerust naar 085 106 1180 voor een gesprek over de verschillende opties. Laat uw gegevens achter in het contactformulier op onze website, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Veel gestelde vragen

Is een NEN-keuring verplicht?

Een NEN-keuring is niet verplicht in Nederland. Verzekeraars kunnen besluiten een keuring te eisen om deel te nemen en zo de veiligheid van uw installaties te optimaliseren.

Als de elektra in mijn woning wordt afgekeurd, wat kan ik dan doen?

Bij afkeuring van de keuring zijn aanpassingen noodzakelijk in de elektrische installatie. Deze klus kan worden geklaard door een elektricien van FB Services.

Wie zijn gekwalificeerd voor het uitvoeren van NEN-keuringen?

De juiste persoon om NEN-keuringen uit te voeren is een NEN keurmeester met certificaat. Deze persoon is bevoegd voor de specifieke NEN norm waarop gekeurd moet worden.

Is het toegankelijk om te checken of een NEN-certificaat echt is?

U heeft de mogelijkheid om NEN-certificaten op echtheid en geldigheid te controleren. Controleer de betrouwbaarheid van het NEN certificaat door de QR-code te scannen.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1180

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!