Direct een elektricien nodig in Venlo? Bel 085 106 1180 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Venlo, hoofdvestiging Helmond
Hulp nodig bij het aanleggen van krachtstroom Redactie, 11 maart 2024
FB Services in Venlo kan u helpen bij het aanleggen van krachtstroom!

Droomt u van een moment van ontspanning in uw eigen jacuzzi of sauna?Bent u op zoek naar een oplaadoplossing voor uw elektrische auto bij uw woning?Zowel voor een ontspannende tijd in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Om uw apparaten te kunnen gebruiken, dient u krachtstroom te laten aanleggen. Bij het installeren van krachtstroom is het van belang om goed op de hoogte te zijn. Het inschakelen van een vakman voor het aanleggen van krachtstroom is dan ook altijd verstandig.

Hoe werkt krachtstroom precies?

Indien je apparaten gebruikt die extra vermogen vereisen, is krachtstroom met een spanning van 380 volt noodzakelijk. Apparaten zoals warmtepompen, enkele elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's maken gebruik van krachtstroom. In tegenstelling tot het gebruikelijke 230 volt, vereist krachtstroom een speciaal stopcontact met vier draden, waarop spanning staat.

De installatie van krachtstroom

Bij het aanleggen van krachtstroom in uw woning door een professional, doorloopt hij verschillende stadia. Een professional installeert de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Indien uw woning nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, is het wellicht nodig deze te upgraden naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Bij een goede werking van de 3-fasen hoofdschakelaar, moet de aansluiting verzwaard worden door de netbeheerder. Wanneer krachtstroom geïnstalleerd wordt, controleert de vakman altijd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn. Wanneer krachtstroom geïnstalleerd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Als u krachtstroom wilt gebruiken voor uw laadpunt, moet de kabel vaak naar buiten gebracht worden. Om de kabel te beschermen, wordt doorgaans gebruik gemaakt van een ijzeren mantel, wat de kosten enigszins verhoogt. Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle apparaten krachtstroom nodig hebben, afhankelijk van de eisen van uw apparatuur.

Overweegt u om een aanvraag te doen?

Houd bij het aanvragen van een deskundige voor het installeren van krachtstroom onderstaande checklist in gedachten. Welke elektrische apparaten in uw huis hebben behoefte aan krachtstroom? Waar wilt u elk apparaat neerzetten?Hoe ziet uw metersituatie eruit? In welk bouwjaar is uw woning gerealiseerd?

Om krachtstroom te installeren is het noodzakelijk om een gespecialiseerde elektricien in te schakelen. Goed geïnformeerd zijn en samenwerken met een ervaren expert is van groot belang voor een succesvolle installatie. Om een gedetailleerde offerte op maat te ontvangen, raden wij u aan contact op te nemen met een professionele elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1180

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!